De eerste dag op Bali

Ik snap helemaal niets meer van de tijd. Dat komt door het overslaan van een nacht. Ik werd deze ochtend wakker, kleedde me aan en maakte me klaar voor de dag, maar besloot toch weer mijn bed in te duiken voor 3 uur extra slaap.

Eenmaal wakker pakte ik mijn tas en maakte de kamer wat netter. Toen ik naar buiten liep werd ik onthaald door warmte en zon en ik besloot me toch wat koeler aan te kleden.

De tuin bij het hotel

Ik liep direct maar naar het restaurantje van het hotel om te ontbijten. Ik heb een broodje ei, cornflakes, koffie en een bananenmilkshake gegeten. Heerlijk was het! Ik heb de restaurantjongen een fooi gegeven en dat waardeerde hij. Toen ik wegging vroeg ik hem om tips en hij vertelde me de weg naar het strand.

Dit was die weg.

De weg naar het strand in Legian

Het strand was mooi en ik werd er gelijk aangesproken. Of ik een bedje wilde, voor de hele dag. Ik wilde wandelen, dus ik wees af, misschien zou ik later terugkomen. Maar elke paar meter werd ik gewenkt of geroepen door een andere verhuurder. Of surflessen, dat kon ook. Iedereen stelt zich voor bij een praatje.

Ook was er en klein groepje meiden die me vroegen om een foto. Ik dacht dat ze vroegen of ik een foto van hen kon maken, maar het bleek dat ze allemaal met mij op de foto wilden! Daarna kwam er nog een man het water uit, die ook met me op de foto wilde, maar de foto werd gemaakt met een mobiel van die meiden, hij had er dus niets aan!

Het strand in Legian

Het grootste avontuur was met Lowis. Vlakbij de uitgang richting mijn hotel terug, begon het te regenen. Ik werd geroepen door een jongen van onder een parasol. Hij zei dat ik gratis kon schuilen. Vooruit, dacht ik. En ik ging op een van de twee bedjes zitten, die droog stonden.

Na een tijdje kletsen in de regen, besloot hij me mee te nemen om een simkaart te kopen. Ik mocht achterop de scooter zitten, en hij bracht me door het drukke verkeer naar een winkeltje waar simkaarten worden verkocht. Daar zou het 12 dollar kosten voor 7 gigabyte. Daarna ging hij wat fruit halen en ik kocht via hem een mangosap.

We reden weer terug en hij hielp me met de simkaart installeren, en vooral zijn nummer toevoegen. Want terug op het strand kwamen de complimentjes en grappen. ‘Do you like banana, and black banana?’ – flauw, maar met mijn trage begrip grappig. Hij had blijkbaar zelf ook een vriendin, maar zocht op Bali een extra vriendinnetje.. blijkbaar was dat normaal voor hem, dus ik bemoeide me er niet te veel mee. Uiteindelijk werd ik wat onrustig en vertrok ik weer richting mijn hotel.

Daar kickte mijn jetlag weer in en viel ik in slaap. ‘s Avonds werd ik pas weer wakker en toen heb ik gevideobeld met mijn moeder en mijn vriend. Dat ging beter met die simkaart! Ik besloot daarna maar weer bij het hotel te eten, daar heb ik een soort gefrituurde kip met groenten in zoete saus met rijst gegeten, met een pinky colada toe. Lekkerlekker!

De pinky colada

One thought on “De eerste dag op Bali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s