19 november: van Legian naar Ubud

Deze dag vertrek ik al uit Legian, wat ik niet goed verkend heb, maar ik vind dat niet heel erg. In Legian zijn veel mensen van andere eilanden die hier op zoek zijn naar het geld. Dat is te voelen. Vandaag kom ik aan in Ubud, waar ik hoop iets meer Balinezen tegen te komen.

Ik moest voor 12 uitchecken, dus had mijn spullen ingepakt. Toen ik af wilde sluiten en het licht uit deed, kwam ik er achter dat de waterkoker -waarvan ik veronderstelde dat ‘ie stuk was- het ineens deed! Ik deed het licht uit en tegelijk ging de waterkoker weer uit. Aha! Dat was het probleem. De stroom kon óf het licht of dat stopcontact verdragen, maar niet beiden, leuk! Dus ik dronk nog snel een oploskoffietje.

Na het uitchecken legde ik mijn tas even bij de receptie, om op zoek te gaan naar een ontbijtje in de straat. Ik koos voor waroeng Legi. Ik hou van mangosmoothies…

Mijn ontbijt

Eenmaal terug, vroeg ik de receptioniste hoe ik bij ubud kon komen en zij regelde een blue bird taxi voor me. Terwijl ik wachtte op de taxi kletste ik met haar en legde zij me uit wat de doeken om de beelden betekenden: zwart wit was een man en geel wit een vrouw. Soms zijn er in grotere tempels nog veel meer kleuren te zien, daarvan weet ik niet precies wat het betekent.

De taxi bracht me binnen een uur voor 266.000 rupiah naar Ubud. Onderweg kon ik wat van het land zien. Ik zag vele winkeltjes met van alles: eten, vogels, beelden, spa’s, er was veel varieteit. Maar toch ook veel van hetzelfde. Dichtbij Ubud zag ik mannen een leeuwenbeeld uithakken, helaas was ik te laat met het maken van een foto.

De te late foto

De taxi reed door het centrum van Ubud naar mijn hostel. In da Lodge is ook een verborgen tuin. Toen ik aankwam moest ik even wachten, want het personeel was bezig met de oogst van een cocospalm. Toen ik geroepen werd begon een tropische bui, gepaard gaande met onweer…

Ik zit te schuilen in de lounge

Toen ik terug ging naar de dorm, wilde ik me omkleden en daar ontmoette ik mijn nieuwe Filipijnse vrienden. Allemaal superlief. Ik kon gelijk met ze mee naar Ubud, waar we eerst koffie dronken bij de Lotus bar.

Daarna besloten we een taxi te nemen naar de night market. De taxi regelen kostte wat onderhandelen, maar na een misleidende uberchauffeur kwamen we toch uit bij onze straat chauffeur, die achteraf mega aardig was. Hij ging met ons mee eten op de markt en hij hielp ons het eten en het toetje te kopen. Ik heb heerlijk local-Indonesisch gegeten. Tot slot bracht de chauffeur ons bij een Kecak dans. Dat was simpelweg geweldig.

Ik en mijn nieuwe vrienden bij de kecak

Dag 3 was beter dan verwacht!

Kusjes, Camille

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s