5 December: Naar nusa Lembongan

Deze ochtend ga ik mee met tante Jo, Johana. Hij man kwam van Nusa Lembongan, dus zij heeft daar ook een plaats. Ik kan bij haar logeren. 

‘S ochtends krijg ik heerlijk ontbijt, en word verbaasd als er een tweede gerecht voor me komt. Ik had mezelf al volgegeten met longton en de groentesoep. Dus de mie, die ook voor me was gemaakt, ging naar tante Jo. 

Om ongeveer half 10 gingen we opweg naar Sanur, waar tante Jo het ticket voor me kocht. Een local price gaat nooit lukken, want saya dari Belanda, ik kom uit Nederland. Maar een lagere prijs dan ik anders zou betalen, wordt wel voor me geregeld. 

Ik vroeg me af of het mogelijk zou zijn om op een of andere manier lokale prijzen te betalen, maar ik denk dat daarvoor een huwelijk met Indonesiër nodig zou zijn. Enkel het beheersen van de taal zal niet genoeg zijn. 

Op het eiland kreeg ik een rondtour. De tour begon met een stop aan de overkant, om Cendol te drinken, eindelijk!!! Wat was dat lekker! 

Cendol!!

Het was enorm rustig op nusa Lembongan, zo was het normaal niet. Nog steeds had ik niet door hoe groot het effect van de vulkaan was geweest, hoe weinig mensen er nog op Bali en omstreken waren. Nu was te zien hoe belangrijk toerisme hier is, want veel mensen hadden niets te doen. Het lijkt me zo vreemd een economie te hebben die volledig in de hand van toeristen ligt. 

Touren op de scooter

‘S middags heb ik weer een dutje gedaan, of eerlijk gezegd, een dut van een paar uur. Waarom ben ik steeds zo moe? Waarschijnlijk het verschil in talen en het vroege opstaan. 

Na mijn lange dut gingen we richting het strand, waar ik bakso te eten kreeg, gehaktballetjes. Ook lekker.. 

Bakso

Ook werd er op het strand geoefend voor de ceremonie van morgen.

De dames oefenen de dans

Na dat gezien te hebben maakten we een rondje over het strand en later zijn we nogmaals naar de yellow bridge geweest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s