6 December: Rejang dans

Deze ochtend zouden tante Jo en ik naar de grote ceremonie gaan op het strand in het noorden van Nusa Lembongan. Tante kleede me aan in de hindu stijl, met sarong en dergelijk. 

Toen we naar het strand gingen voor de ceremonie was het al erg heet, maar alle vrouwen en meiden moesten nog erg lang wachten in de brandende zon, voor ze hun dans konden uitvoeren. 

Maar toen ze eindelijk mochten, was het erg indrukwekkend meer dan duizend vrouwen een dans uit te zien voeren. 

Na de dans haalden we cendol en kleedden we ons om. De dochter van tante Jo zou komen, dus haar gingen we opwachten in de haven. Er bleek iets mis te zijn met de motor van de boot, waardoor er veel vertraging was, maar ik zat wel lekker aan het strand. 

Daarna werd ik thuis gebracht om een dutje te doen, weer viel ik verbazingwekkend gemakkelijk in slaap. Toen ik wakker werd was het erg rustig. Iedereen ging op weg naar een ceremonie. Ik weet eigenlijk niet hoe lang dat duurt, dus ik wist niet of ik tijd had zelf een wandeling te maken (en mogelijk de weg kwijt te raken).

Maar na een tijdje chillen besloot ik toch weg te gaan voor een wandeling en een kopje koffie. 

Kopi

Het is grappig, mijn hoofd is zo vrolijk en helemaal leeg. Ik moet niets, ik heb nooit haast, ik kan gaan en staan waar ik wil. Deze vrijheid spreekt me wel aan. 

Het enige wat me nu tegenstaat is de naderende datum van mijn vlucht naar huis, terwijl ik nog ongeveer een week te gaan heb! No worries Cams! đŸ˜‰

Ik hoop dat ik mijn vrijheid van hier mee kan nemen in de rest van mijn leven. Dat ik me groot en sterk kan blijven voelen in de imponerende wereld van de coschappen. Ik hoop dat ik me zo groot hou als ik ben. Dat ligt in mijn eigen handen.

S’ Avonds zijn we terug gegaan naar het festival, want toen waren er shows. het begon met een vuurdans, als tweede werd het verhaal over het festival verteld in een dans en daarna was er Barong. Het sloot voor ons af met de stand-up comedians, waar ik niet veel van begreep, maar het was toch leuk mee te krijgen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s