7 December: Naar Singaraja

Excuus, ik schrijf dit iets later, omdat de dag vol was!

De ochtend begon nog op Nusa Lembongan, waar ik met tante Jo’s ochtends langs de locale markt ging opweg naar het strand. Na een tijdje wachten daar, met kopi en nasi kuning, heb ik nog een kussengevecht mee kunnen krijgen, wat onderdeel was van het festival. 

Daarna heeft tante me afgezet bij de boot, opweg naar Sanur, waar ik door Ricky opgehaald zou worden richting Denpasar. De plannen waren iets veranderd, maar ik vond het helemaal prima. We moesten op opa Bram wachten (broer van oma Lily), voordat we vertrokken richting onze bestemming. Naast Ricky en opa Bram, waren ook Amanda en Risky mee.

Eerst gingen we langs een fotopunt, in de buurt van het meer van Bedogul. Daarna gingen we door naar de Sekumpul watervallen. 

Ik vond de hike van Sekumpul fijn, omdat ik dan toch mijn conditie van de Rinjani een beetje op peil hou. Het zou zonde zijn die nu weer te moeten verliezen! 

Met de familie bij de watervallen

Na de watervallen hadden we lunch bij de plek van onze gids en daarna reden we door naar Singaraja. In Singaraja was iedereen door het dolle heen bezoek te krijgen. Zo enthousiast waren ze! Heel leuk, ookal konden zij geen engels en gaat mijn Bahasa Indonesia nog niet zo ver. 

Ik kreeg gelijk eten en drinken en koffie en alles. Iedereen was druk ana het kletsen en opa Frans kletste tegen mij, ookal begreep ik maar 1%. Hij nam me mee om foto’s te kijken, hij liet me de biljartcollectie zien (we hebben een winnende biljartspeler in de familie) en was zeer senang om met me te kunnen communiceren, al was het met handen en voeten. Superlief.

‘S avonds zijn we naar een ander stukje familie gegaan, waar de biljarttafels stonden. De vrouwen daar wilden gelijk met me op de foto en vonden het ook erg leuk familie uit Nederland te ontmoeten. 

En weer terug werd ik verwend. Opa Frans liet me eerst zijn geldcollectie zien, met vele verschillende briefjes en muntjes van Indonesië en daarna vertelde hij dat hij reflexoloog was en masseerde… en al gauw liet hij zijn kunsten zien. Ik denk dat hij wel anderhalf uur, zo niet twee, bezig is geweest om mijn voeten, benen, rug, nek en armen te masseren. En het was heerlijk!

Lieve opa Frans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s