8 december: Dolfijnen kijken in Lovina en het familiegraf bezoeken

De ochtend begon weer vroeg -wat heb ik veel vroege ochtenden- om 4 uur ging de wekker, maar eigenlijk werd iedereen wakker om 5. Toen ging ieder zich omkleden en opfrissen voor de rest van de dag. 

Vanuit het huis deze ochtend

Als ontbijt kregen we pizza met zoete koffie! Dat is gek voor mijn buik. Gelijk daarna vertrokken we richting Lovina voor de dolfijnenboot.

En wat was dat heerlijk. Ik hou echt van varen en op bali is de lucht dan ook erg verfrissend, vergeleken met de warme lucht op het land. 

– saya melihat ana lumba lumba – ik heb een babydolfijn gezien!

Eenmaal terug sliepen we een uurtje bij, voordat we het familiegraf bezochten. Daar liggen mijn overoveroverovergroot opa en oma, die onze familie verbinden. Henry en Nyoman. 

Na het graf bezocht te hebben en er bloemen en kaarsjes te hebben gebracht, gingen we terug voor lunch met satay ayam in singaraja. Na het lekkere en vele eten, namen we afacheid van de lieve familie, die echt diep in mijn hart zit nu.

We reden door naar een ander plaatsje waar onze familie vandaan komt. Daar maakt het hele dorp gebruik van een badhuis in plaats van de eigen badkamers. Het badhuis is een prachtig complex, wat het gevoel van een tempel geeft. 

Na dat gezien te hebben, reden we door naar huis in Denpasar. Na het vroege opstaan en weinige slapen was ik vrij moe. 

Afgelopen dagen had ik een plan bedacht om langer in Bali te blijven en nog naar Lombok of Java te gaan, maar vandaag realiseerde ik me dat dit wel een mooi einde was van mijn maand. Dan kan ik de feestdagen en mijn verjaardag met mijn familie thuis vieren. Java bewaar ik voor de toekomst.

Maar later.. als ik groot ben, wil ik een huis op Bali kopen, met vele kamers zodat ook bij mij de hele familie kan logeren en leven. Net zoals ik hier kan. 

‘S avonds aten we een gerecht met kip en vis en de gasten van Yusdi waren verbaasd over het feit dat ik zulk pittig eten lustte. De verbazing vind ik stiekem erg leuk.

Daarna waste ik me even en ging naar boven om eindelijk te slapen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s