11 December: Cendol met tante Jo

Ohjeeeeee, ik ga morgen al weg.. 

Ik voel me hier in Bali meer thuis dan in Nederland. Ik denk dat mijn persoonlijkheid toch echt nog een klein beetje afstamt van de Indonesische kant. 

Deze ochtend waste ik me en ik ging daarna naar de keuken van oma Lily. Daar kreeg ik kopi en later nasi kuning als ontbijt. Lekker en gezellig daar. Tante Jo was er ook. Ze zei dat ze me later mee zou nemen om satay te eten. 

Na het ontbijt weet ik niet zo heel goed meer wat ik precies gedaan heb. Waarschijnlijk met oma Lily gechilld. Ohja, en ik heb weer lekker fruitjes gegeten. 

Rond het middaguur nam tante Jo me mee achterop de scooter Denpasar in. Eerst aten we geiten satay bij een kleine straat warung. Daarna: Cendol!!!! Yaay!

Ik word echt te blij als ik dat drink. 

Daarna kwam Daisy, die gisteren jarig was en kreeg ik nog een kop takaway Cendol. Toen ik opweg ging naar mijn kamer voor een dutje, zat Yusdi met Gue en een man te praten. Ik werd voorgesteld. De man heette Nestor en hij werd helemaal fan van me. Hij vertelde me over de sterke alcoholische dranken die op tafel werden gezet. In een zaten de genitalien van een krokodil, voor de ‘power’. De andere drank was een locaal gebrouwen drank, die in de lonely planet bekend staat als dodelijk. Toen ik daarnaar vroeg, werd gezegd dat dat alleen zo is, als het gemixed wordt met andere dranken

Nadat ik toch mijn nap had genomen, kwam even later Ricky. Hij zou met mij een latoso kopen, een korset. Om mijn balinese kleding compleet te maken. Zijn vriendin werkte in een winkel waar ze dat verkopen, dus daar gingen we heen. Volgensmij ben ik een van de eersten die haar heeft ontmoet. Ze is een stukje ouder dan hij en ze heeft al een dochter. Ze is vriendelijk en Cantik, mooi. Ik voel me vereerd haar te mogen ontmoeten. 

Het passen van het korset was nog even lastig, want ik werd geholpen door een Indonesische, en we communiceerden met handen en voeten en de paar woordjes die ik kon herkennen. Uiteindelijk, na een stuk of 7 te hebben gepast, heb ik er twee gekocht. Leuk!

Achteraf aten we crepes, maar niet met zoetigheid.. dit was met beef en zeewier. Wel lekker! Ook kreeg ik andere dingen te proeven. 

Daarna bracht Ricky me weer naar huis. ‘S avonds ging ik mee naar oom Yoseph. Hij woont ook in Denpasar. Ook daar is de familie zo lief! De dochter van Nita en ik hadden een soort speciaal contact, niet met woorden, maar met glimlach. Superleuk. Ze was blij toen ze hoorde dat ik volgend jaar weer wil komen. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s