12 December: De laatste dag op Bali

Getuk, van aardappel met kokos

Het is te zien aan de foto’s. De ochtend begon met makan, eten! Als ik ga zitten zegt oma altijd ‘silahkan’, ga je gang. Dan begin ik met opscheppen.

De man die ik gisteren heb ontmoet, Nestor, berichtte me. Hij is verdrietig dat hij me zo kort heeft kunnen ontmoeten en lijkt een beetje fan van me te zijn geworden. Wel grappig, dit soort dingen gebeuren me veel in Indonesië.

Tijdens het ontbijt kwam ik er achter dat de vliegtuigen in grote chaos zijn vanwege de sneeuw in Nederland. Misschien is het wijs om om te boeken, want ik wil niet stranden op Singapore airport.

Maar het is nog nacht in Nederland en waarschijnlijk is het sowieso chaos voor KLM. Een antwoord zal lang op zich laten wachten.

Ook zijn er vage plannen om naar Canggu te gaan vandaag. Ik snap niet helemaal waarom, maar ik zie het wel.

Wachtend op Gue, zat ik voor bij oma. Na wat koffie en water, kwam tante Jo weer aan met es kaput. Wat lekker allemaal!

En na wat wachten gingen we richting Canggu. Amanda lag te slapen en ging niet mee. Ze was de nacht ervoor in een villa met vrienden geweest, ook in Canggu. Gue en ik gingen bij Deus ex machina wat eten: spagetti.

Canggu is volgensmij een wat fancier plaats. Oom yusdi helpt er aan een enorm hotelproject dat in 2018 af zal zijn. Oom yusdi kwam wat later en samen met hem gingen we later even bij het strand kijken en foto’s nemen. Die staan op een usb stickje in mijn tas en zullen later aan de collectie worden toegevoegd.

Eenmaal thuis deed ik rustig aan met mijn boekje, wassen en dergelijk. Tot ik ‘s avonds weg moest.

Op de airport wachtten tante sherley en haar gezin me op, om ook even gedag te zeggen. Ook gaf ze me een tas met granola cookies, als snack voor in het vliegveld. Superlief!

Ik ga volgend jaar terug. Dat is zeker.

Dit was mijn grootste avontuur so far en de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. De stap ernaar toe was eng, het boeken van dat ticket gaf me een enorme adrenaline boost. De tijd daartussen heb ik besteed aan de voorbereiding en het inlezen.

De kracht die deze reis me gegeven heeft, de wijsheid en ervaring, het zal me voor altijd bijblijven en me inspireren meer en vaker grote stappen zoals deze te nemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s