13 December: thuiskomst

De laatste dag op Bali is niet de laatste dag van mijn reis. Voor mij voelt afgelopen maand eigenlijk meer als een begin. Een begin waar ik onwijs leuke mensen ontmoet heb, waar ik mezelf heb laten zien hoe goed ik ben in dingen regelen, of eigenlijk hoe makkelijk het leven kan zijn. 

Ik heb mezelf laten zien dat ik geïnteresseerd ben in mensen en cultuur, dat ik een open persoon ben die makkelijk contact kan leggen. Dat had ik van tevoren nooit gedacht. 

Afgelopen maand is het begin geweest van mijn liefde voor Bali. Het begin van de liefde voor de tientallen mensen die ik voorheen niet kende. Het begin van de groei van mezelf. 

Ik werd deze ochtend opgehaald door Sidney, opa Gijs, oma Ine en Nemo. Erg lief! Dankjulliewel! 

Thuis in Valkenburg dronken we koffie en kletsten we nog. Daarna ging ik wat opruimen en uitrusten. In de middag merkte ik dat de jetlag met toch wel raakte. Wat anders, met 7 uur tijdsverschil. 

‘S avonds ging ik opweg naar Amstelveen. Ik werd met de auto naar de halte gebracht, waar ik de bus precies -met een kort sprintje- haalde. 

Het station was druk. Ik keek de mensen aan, maar zij mij niet. Als ik glimlachte, kreeg ik weinig terug. Mag het niet? Is het raar? Toch wist ik dat ik met mijn glimlach glitterde tussen de doffe massa. Ik hoopte dat ik dit nog lang vast kon houden, deze mindset. 

In Amstelveen heb ik ook gezellig gekletst. Han had heerlijk gekookt. Hollands eten, mijn buik moet daar nog even aan wennen. 

Nogmaals, dit was het begin. Ik weet zeker dat ik terug zal gaan. Dit zal niet mijn laatste bericht zijn!

Wel wil ik iedereen bedanken voor het lezen en meeleven de afgelopen periode!

Kusjes, Cams

One thought on “13 December: thuiskomst

  1. Lieve citizen of the world,

    Wat heb jij al jouw indrukken en persoonlijke gevoelens prachtig uitgedrukt….ben er stil van! The world is at your feet en jij laat een bijzondere en onuitwisbare indruk achter in ieders hart die jouw pad kruist want jij bent “a shining light”.
    Ik heb je lief, K
    🍃🌸🍃

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s